Voor de allerliefste vader

Nadat moederdag was ingevoerd, kon vaderdag natuurlijk niet (lang) uitblijven.

De grootste inzet hiervan kwam door Sonora Smart Dodd (1882-1978). Zij was de dochter van een weduwnaar die zes kinderen had grootbracht. Door zijn toewijding vond zij dat vaders ook recht hadden op erkenning en dat er naast moederdag ook een vaderdag hoorde te bestaan.

In de beginjaren was er weinig animo. Veel mannen hielden niet van het sentimentele karakter. Na de tweede wereldoorlog kreeg het ook de betekenis om degenen die in de oorlog hadden gediend te eren. Toch heeft het nog tot 1972 geduurd totdat de derde zondag van juni officieel tot feestdag werd benoemd door president Richard Nixon.

Maak jij je vader blij met een (eigengemaakt)cadeau?

Wij houden ook van persoonlijke cadeautjes voor jouw vader. Zo hebben we tal van manchetknopen die de hobby van je vader of gevoelens van jou verduidelijken.
Manchetknopen voor vaderdag

Ook maken we ze op maat met zijn eigen naam of een tekst naar keuze. Zo kun jij uitdrukken wat je voelt voor deze bijzondere man.

Klik hier – Manchetknopen voor jouw vader

http://www.history.com/topics/holidays/fathers-day                                                                                                                                                          https://en.wikipedia.org/wiki/Sonora_Smart_Dodd