Bezoek China

你好, oftewel “Hallo” in het Chinees.

Afgelopen week hebben we een deel van China bezocht. We hebben diverse producenten en leveranciers gesproken. Bij sommigen mochten we zelfs, onaangekondigd, een kijkje nemen in hun fabriek(en). Uiteraard zijn we blij met deze openheid. Op deze manier kun je namelijk met eigen (Westerse) ogen zien hoe de productie tot stand komt. Tevens wordt duidelijk hoe de sfeer is en de werkomstandigheden zijn voor de werknemers. Het zag er veelbelovend uit: De meeste mensen komen gemotiveerd over en willen je graag hun werk uitleggen, wat overigens best lastig is als zij geen Engels spreken en wij zo goed als geen Chinees. Gelukkig is er altijd wel iemand die wat Engels begrijpt en dan vervolgens optreedt als vertaler. Ook hebben we geen minderjarigen op de werkvloer gezien. Dus in China lijkt het belang van een goede educatie voorop te staan.

Tevens hebben we kunnen benadrukken hoe belangrijk de kwaliteit van de producten is voor Nederlanders en Belgen. Hier wordt in China heel anders tegen aan gekeken dan bij ons en het is zeker geen vanzelfsprekendheid. Een verbetering hiervan is in het belang van ons allemaal, maar natuurlijk vooral voor jullie!

Op een grote handelsshow, hebben we weer inspiratie gekregen voor nieuwe richtingen en producten, waar we ons binnenkort mee gaan bezighouden. Deze zien jullie binnenkort verschijnen in onze webshops.

Hartelijk welkom bij fabriek in Longgang
Hartelijk welkom bij fabriek in Longgang

Kortom een zeer boeiende en leerzame week!

祝你今天愉快

Nog een fijne dag gewenst