Categorie archief: Horloge

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens

uiltjes-uil-kettinghorloge-kettinghorloges-goodieplaza

Terwijl vele Nederlanders nog lekker aan het genieten zijn van hun vakantie, is het in regio ‘Midden’ alweer bijna afgelopen. Hoewel het natuurlijk fijn is om weer thuis te zijn en na te genieten van al die mooie ervaringen, begint binnen niet al te lange tijd weer de scholen. Alsmede de bijbehorende hectiek…. Dat houdt in dat jullie weer vroeg(er) op moeten staan, op die specifieke middag naar muziekles gaan en dat andere sportactiviteiten met bijbehorende trainingen en wedstrijden weer starten. Voor veel ouders ieder jaar een behoorlijke puzzel om de gemeenschappelijke agenda’s goed in te plannen. En vervolgens te beheren …

‘Om kwart over vier thuis zijn voor hockeyles, slechts een uurtje blijven spelen bij dat ene vriendinnetje of vroeg thuiskomen vanwege de wedstrijd’. “Jaahaa mam”, hoor je, maar op de afgesproken tijd moet jij vaak toch nog even bellen om te vragen waar ze toch blijven.

Ondanks het toenemende gebruik van mobiele telefoons onder basisschoolleerlingen, lijkt het hen niet erg te helpen om de tijd in de gaten te houden. En vervolgens ook nog (op tijd) inplannen dat ze naar huis gaan.

Vindt jouw zoon of dochter het ook altijd zo lastig om de tijd bij te houden?

Een zakhorloge voor aan je tas of een kettinghorloge om je nek is vaak dichter bij de hand om de tijd even te checken. Ook kan het nuttig zijn voor jonge leerlingen om de analoge kloktijden beter te leren begrijpen.

Dus ieder (school)kind bij de tijd met een zakhorloge, en wat minder (klok)strijd voor de ouders.