Categorie archief: Vakantie

Op vakantie of thuis: Een frisse blik op je contactlenzenhouder

Wist je dat meer dan de helft van de Nederlandse en Belgische bevolking een bril en/of contactlenzen gebruikt? Contactlenzen blijken vooral populair onder jongeren en (jong)volwassenen.

Je weet vast wel dat je contactlenzen goed schoon moet houden. Minder bekend is dat dit ook geldt voor je contactlenzenhouder. Hiermee kun je nare (oog)infecties voorkomen.

Hoe reinig je een contactlenzenhouder?

  • Na het indoen van je lenzen, gooi je het oude, gebruikte, contactlenzenvloeistof weg
  • Spoel de contactlenzenhouder uit met een beetje (schoon) contactlenzenvloeistof
  • Laat het lenzendoosje drogen door de lucht (niet droogmaken met een doekje) op de kop en op een tissue
  • Vervang je contactlenzenhouder net zo vaak als je tandenborstel, dus ongeveer 1 keer in de 2 à 3 maanden.

Gebruik NOOIT water om het contactlenzendoosje (of de contactlenzen) uit te spoelen!

In kraanwater zitten mineralen, metaaldeeltjes en chloor die je ogen kunnen beschadigen. Ook zitten er bacteriën in die ernstige ooginfecties kunnen veroorzaken.

Op vakantie naar een warm land?

Pas dan extra goed op met het schoonmaken van je lenzen en de contactlenzenhouder. Door de warmte vermenigvuldigen bacteriën zich sneller. Ook kunnen hygiënische omstandigheden minder goed aanwezig zijn dan thuis.

Een handige (vakantie)tip kan zijn om eens maandlenzen te proberen in plaats van daglenzen, zodat je minder vaak je lenzen hoeft te verwisselen. Deze zijn vaak iets duurder dan normale contactlenzen. Of neem juist daglenzen die je maar een keer kunt dragen. Nadeel daarvan is wel dat het materiaal dunner is en hierdoor (soms) wat lastiger in te brengen zijn.

Heb jij nog een nuttige tip? laat het dan vooral weten in onderstaand commentaarveld.

Wat je ook doet: Blijf vooral lekker fris uit  je ogen kijken!

En richt je blik eens op onze Contactlenshouders

De onmisbare accessoire op vakantie

Bijna is het weer zover …. de zomervakantie!

Het moment om werk, studie en huis achter je te laten en even lekker een paar weken te genieten van familie, mooi weer, het strand, (on)bekende volkeren en culturen te ontdekken of datgene waar jouw hart blij van wordt.  Als het goed is, is jouw ‘batterij’ na enkele weken weer helemaal opgeladen en heb je weer volop energie om je te storten op (nieuwe) projecten.

Maar welke bestemming je ook kiest, vergeet niet zo’n super handig paspoorthoesje mee te nemen. Hiermee blijft jouw paspoort beschermd tegen vuil, vocht en vlekken. En hij ziet er ook nog eens mooi en herkenbaar uit. Echt een onmisbare accessoire in jouw reisbescheiden.

Love to travel
Love to travel

Bon voyage!