Categorie archief: Cadeau vrouw

Op vakantie of thuis: Een frisse blik op je contactlenzenhouder

Wist je dat meer dan de helft van de Nederlandse en Belgische bevolking een bril en/of contactlenzen gebruikt? Contactlenzen blijken vooral populair onder jongeren en (jong)volwassenen.

Je weet vast wel dat je contactlenzen goed schoon moet houden. Minder bekend is dat dit ook geldt voor je contactlenzenhouder. Hiermee kun je nare (oog)infecties voorkomen.

Hoe reinig je een contactlenzenhouder?

  • Na het indoen van je lenzen, gooi je het oude, gebruikte, contactlenzenvloeistof weg
  • Spoel de contactlenzenhouder uit met een beetje (schoon) contactlenzenvloeistof
  • Laat het lenzendoosje drogen door de lucht (niet droogmaken met een doekje) op de kop en op een tissue
  • Vervang je contactlenzenhouder net zo vaak als je tandenborstel, dus ongeveer 1 keer in de 2 à 3 maanden.

Gebruik NOOIT water om het contactlenzendoosje (of de contactlenzen) uit te spoelen!

In kraanwater zitten mineralen, metaaldeeltjes en chloor die je ogen kunnen beschadigen. Ook zitten er bacteriën in die ernstige ooginfecties kunnen veroorzaken.

Op vakantie naar een warm land?

Pas dan extra goed op met het schoonmaken van je lenzen en de contactlenzenhouder. Door de warmte vermenigvuldigen bacteriën zich sneller. Ook kunnen hygiënische omstandigheden minder goed aanwezig zijn dan thuis.

Een handige (vakantie)tip kan zijn om eens maandlenzen te proberen in plaats van daglenzen, zodat je minder vaak je lenzen hoeft te verwisselen. Deze zijn vaak iets duurder dan normale contactlenzen. Of neem juist daglenzen die je maar een keer kunt dragen. Nadeel daarvan is wel dat het materiaal dunner is en hierdoor (soms) wat lastiger in te brengen zijn.

Heb jij nog een nuttige tip? laat het dan vooral weten in onderstaand commentaarveld.

Wat je ook doet: Blijf vooral lekker fris uit  je ogen kijken!

En richt je blik eens op onze Contactlenshouders

♥ Moederdag ♥

Nog enkele weken en dan is het weer zover, dan zetten we onze moeder in het zonnetje.

Het vereren van ‘de moeder’ bestaat al heel lang en heeft diverse culturele achtergronden, van het klassieke Griekenland (Rhea) tot de moeder van alle moeders in Egypte (Isis). De traditie van ‘Moederdag’ zoals wij die kennen, komt uit Amerika aan het einde van de 19e eeuw.

Aan de basis stond Ann Maria Jarvis (1832  – 1905). Zij was een actieve en sociaal zeer betrokken vrouw. Zo richtte ze groepen op die bestonden uit moeders met het doel de gezondheid en sanitair van de lokale gemeenschap te verbeteren. Tevens werd er bijstand verleend als de moeder ziek was of er medicijnen nodig waren. Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog riep ze vrouwen op om slachtoffers van beide kampen te verzorgen. Na de oorlog begon ze in 1865 met een ‘Vriendschap Moederdag’. Ze wilde mensen met elkaar verbinden, bijvoorbeeld door het organiseren van moeders van soldaten die aan de oorlog hadden deelgenomen.

Een andere vrouw, Julia Ward Howe (1819 – 1910), had in dezelfde periode als reactie op de burgeroorlog een ‘Moederdag proclamatie’ (1870) uitgebracht. Ze riep vrouwen op zich te verenigen voor wereldvrede. Ze startte een grote campagne voor een jaarlijks terugkerende dag die in het teken moest staan van pacifisme en ontwapening door vrouwen.

Deze dag werd pas echt populair toen dochter Anna Marie Jarvis (1864 – 1948) haar eigen moeder ging eren na haar dood. Ze zette een aanhoudende campagne in om een nationale ‘Moederdag’ te verwezenlijken. Op deze dag zou de moeder geëerd worden voor haar toewijding. Ze zag dit als een huldebetuiging aan alle moeders in de wereld, overleden en levend.

Haar inspanningen werden uiteindelijk beloond. In 1914 werd officieel door de Amerikaanse president Wilson de tweede zondag in Mei tot een nationale feestdag benoemd, namelijk ‘Mother’s Day’. In Nederland is deze traditie vanaf 1925 overgenomen.

Zet jij jouw moeder ook op Zondag 8 mei 2016 in het zonnetje?

www.goodieplaza.nl

Goodieplaza – Altijd een passend cadeau voor jouw moeder

 

http://www.mothersdaycelebration.com/story-of-anna-jarvis.html ; http://www.peace.ca/mothersdayproclamation.htm ; http://www.biography.com/people/julia-ward-howe-9345293#a-suffrage-activist; http://www.wvculture.org/history/jarvis.html ; https://en.wikipedia.org/wiki/Mother’s_Day_%28United_States%29

Tashaak met jouw foto

Deze unieke accessoire maakt jouw tas helemaal af!

Geef je tas een persoonlijke touch met deze tashaak. Kies een mooie foto van bijvoorbeeld (klein)kind, bruiloft, huisdier of je favoriete vakantiebestemming. Jouw foto, naar wens gedeeltelijk of geheel, wordt afgedrukt op de tashaak en met een glashelder laagje beschermd tegen vuil en krassen.

Personaliseer je tashaak met jouw favoriete foto
Personaliseer je tashaak met jouw favoriete foto

De tashaak is eenvoudig in gebruik en een ‘must’ voor iedere vrouw.

  1. Openmaken
  2. Op tafel leggen
  3. Je tas er aan hangen
Zo gebruik je de tashaak

 

Zo blijft je tas altijd schoon en in het zicht!

Bestel nu hier (Tashaak met eigen foto) dit buitengewone cadeautje om te geven aan een ander of te houden voor jezelf.